TIEDOKSI
Ilmianna pienyrittäjä, joka ansaitsee enemmän glooriaa kuin on saanut!

Janne Mononen

Vastuussa tästä sivustosta
Kuopio
info@recent.fi
Lähetä sähköpostia
Maanantai - Perjantai
8:00 - 16:00
Lauantai
10:00 - 13:00
Sunnuntai
Silloin huilataan

Pienyrittäjien asialla

Recent on pienyrittäjien oma lehti. Se ei ole yksi käsi lisää yrittäjien kukkarolla, päinvastoin. Recent ajaa pienyrittäjien asiaa ja kertoo heidän kuulumisistaan.

Tämä lehti on syntynyt aidosta halusta auttaa. Siksi emme soittele myyntipuheluita ja tuputa mainoksia. Artikkelit sivuillamme ovat ilmaisia. Yrittäjät eivät ole maksaneet niistä, vaikkakin ne sisällöltään saattavat olla mainoksenomaisia. Lehden tarkoitus on nimenomaan tarjota pienyrittäjille ilmainen mahdollisuus kertoa itsestään, palveluistaan ja tuotteistaan.

Pienyrittäjät ovat nykyajan mestareita, heillä on töissään oppipoikia ja kisällejä. Työntekijöillä on taustallaan liitot ja laki, tarkat työajat ja pienyrittäjällä ankarat velvoitteet. Kun suuret työpaikat harvinaistuvat, olisi aikojen, tapojen ja arvostusten syytä muuttua; työntekijöiden turha paapominen loppua. Jokainen on velvollinen omasta kehittymisestään ja oppimisestaan.

Nyt ajankohtainen työttöminen aktiivimalli on saanut vasemmistolaiset älähtämään. Turhaan. Ei auta itku ja purina, kun pakkanen puree nurkassa. On tehtävä töitä olemisensa ja elämisensä eteen. Minä olen nääs työtön työnhakija ja koti-isä. Teen tätä lehteä ilmaiseksi ja maksan mainokset työttömyyskorvauksista. Miten minä tähän pystyn? En tiedä, miksi en pystyisi. Tiedän siis, että suurin osa työttömien porusta on turhaa.

Olen myös eläissäni ollut sekä työtön työnhakija, yrittäjä, pienyrittäjä, kevytyrittäjä, tavallinen duunari ja kausityöntekijä. Tämän kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että pienyrittäjä on tämän maan kovin, mutta aliarvostetuin duunari. Siitä syystä perustin Recentin. Haluan tehdä oman vaatimattoman osani pienyrittäjien eteen. Pidetään me yhtä ja ollaan yhteyksissä!

Pienyrittäjyys on kuitenkin tämän päivän ja huomisen juttu. Suuret työpaikat ja työnantajat katoavat, varsinkin teollisilta aloilta. Meitä pieniä yrittäjiä on päivä päivältä yhä enemmän. Mutta riittääkö asiakkaita? Huoli ihmisten ostokäyttäytymisestä on melkoinen. Pystyykö piskuinen lehti vaikuttamaan sellaiseen? Mene ja tiedä. Ainakin nostetaan asiaa agendalle ja kerrotaan yrityksistä.

Mutta, että nettilehti

Lehti-ala, jos mikä, on ollut pitkällisessä murroksessa. Raskaita koneistoja karsitaan levikin laskiessa. Netti on erikoinen foorumi. Televisiolla on vieläkin poikkeuksellisen mahtava asema olohuoneen alttarina. Ennen kanavia oli vain kaksi. Silloin kun televisioon pääsi viestiänsä kertomaan, tavoitti sillä taatusti riittävän yleisön. Nyt samanlaisen yleisön luominen on mahdotonta. Viesti joudutaan jakamaan lukemattomille kanaville jo pelkästään televisiossa.

Netti on täynnä haasteita ja mahdollisuuksia. Ennen se, mikä levisi lähes ilmaiseksi, vaatii nyt rahaa. Google, Facebook, kaikki haluavat mainosmarkkasi kertoakseen viestisi. Netti on siis siiloutunut muutamiin jättimäisiin käsiin, jotka tuntuvat hallitsevan kaikkea maailman tietoa. Siinä on pienten hankala kilpailla. Menestyäkseen on ainakin tunnettava isompiensa kommervenkit.

Recent on pieni ja vikkelä kala, joka uiskentee syvissä vesissä isompiensa ympärillä. Recent ei ilmesty lainkaan paperilla. Se säästää aikaa ja ainakin rahaa. Silloin olisi pakko myydä ilmoituksia suurella rahalla ja rakentaa isompi ja raskaampi koneisto.

Ps. Laittakaa minulle viestiä itsestänne ja yrityksestänne, niin kerrotaan kuulumisia eteenpäin

Lähetä juttuvinkki

Kerro meille yrityksestäsi niin me kerromme siitä muille.